Koken op het vuur voor zoveel mensen was best weer een avontuur, maar we aten ook weer erg lekker, bijvoorbeeld:
Uiensoep in de vasten
voor ongeveer 25 personen
4 kilo uien, gehakt
1 pakje boter
beetje suiker
kruidenbouillonblokjes voor 4 l
8 flesjes oud bruin bier
20 sneden wit brood
klein scheutje azijn
fruit de uien in de boter tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Voeg een klein beetje suiker toe. Doe het bier erbij, en de bouillon. Voeg evt. extra vocht toe. Even door laten koken, klaar.
En appelkoek, met dank aan Hilde
Voor 3 stuks:
12 goudreinetten of jonagolds (2 kg)
180 gram boter
1 fles (0,75 l) witte wijn
30 witte boterhammen met korst
450 gram rietsuiker
5 eieren
gemberpoeder, kaneel
kaneelsuiker om te serveren
Brood drogen in de oven en verkruimelen. Appels in stukken snijden, en smoren in boter en wijn. Zo nodig appels pureren. Broodkruim toevoegen zodat het mengsel stevig wordt (misschien heb je niet al het brood nodig). Daarna 5 eieren erdoor roeren. Mengsel in een ingevette ovenschaal 30 minuten in een matig warme oven bakken.
Note to self: volgende keer een foto maken van al dat lekkers...
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Hoi,
dom van mij; ik was vergeten door te geven dat er in de appelkoek (na het toevoegen van het brood) ook nog 5 eieren gegaan zijn, voor het gebakken werd. Zou je die in het recept kunnen tussenvoegen?
Anders moeten mensen deze reactie maar erbij lezen.
Een reactie posten